top of page
  • Foto van schrijverbettinemeijer

Wat is jouw ultieme gezondheidsdoel?

Bijgewerkt op: 8 dec. 2023


Een van mijn nieuwe cliënten zei deze week tegen me: "Ik hoop dat ik door Yoga Therapie met jou te doen, ik straks de split weer kan. Dat is mijn ultieme doel." Toen ik haar vroeg: "Waarom?", en we wat verder praatten, antwoordde ze uiteindelijk: "Omdat het me vroeger zo gelukkig en zelfverzekerd maakte, alsof ik alles aan kon." Ze vervolgde: "Ik voel me niet meer zo over mijn lichaam, of over mezelf."


Als Yogatherapeut stel ik veel vragen :). Uit oprechte interesse en nieuwsgierigheid, en uiteindelijk om je te helpen "verborgen" waarheden te ontdekken over de doelen die je jezelf stelt. Want wanneer je ontdekt "waarom" je iets wilt, geef je jezelf de mogelijkheid om je ware drijfveren te leren kennen: Vaak is het een gevoel of een ervaring waar je naar op zoek bent.

Wanneer je erachter komt naar welk gevoel of welke ervaring je op zoek bent, kun je in plaats van alleen dat ene ding na te jagen, stappen zetten richting het gevoel of de ervaring waar je eigenlijk naar verlangt.


Voor mijn cliënt veranderde haar antwoord op de vraag: "Wat is jouw ultieme gezondheidsdoel?" van: “Ik wil de split kunnen doen" naar: "Ik wil me gelukkig en zelfverzekerd voelen in mijn lichaam en in mezelf. Ik wil het gevoel hebben dat ik alles aan kan." Ja, en dat is, in a nutshell, precies waar Yogatherapie kan helpen. Het gaat er niet om dat je de perfecte yogahouding doet of kunt, maar om met behulp van yoga en vele andere tools te ervaren hoe goed je je kunt voelen in en met jezelf.


Met New Health Yoga Therapy kan ik jou ook helpen om in je eigen tempo naar jouw ultieme gezondheidsdoelen toe te werken. Dan doen we daarna de split om het te vieren. 😉

40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page