top of page
  • Writer's picturebettinemeijer

Nieuwe studio: New Health Yoga Therapy

Updated: Dec 8, 2023


Eindelijk is het dan zover: Mijn nieuwe studio New Health Yoga Therapy is er! Na de sluiting van mijn yogastudio eind 2020, en bijna twee jaar Yogatherapie-praktijk aan huis, is het nu de hoogste tijd om mijn vleugels weer uit te slaan met een nieuwe studio: New Health Yoga Therapy (@Bluebirds Haarlem).


Geen yogastudio zoals jullie dat misschien van mij gewend waren, maar een studio waar ik je met behulp van technieken vanuit yoga, mindfulness, en coaching, in combinatie met uitgebreide biomedische kennis, en kennis van Ayurveda en voeding, precies datgene aanbied wat jij nodig hebt om je zo goed en gezond mogelijk te voelen.

De sessies die ik aanbied zijn één-op-één, en gemaakt voor jou. Ook in de groepsworkshops die ik aanbied (in kleine groepen van maximaal 15 deelnemers) heeft een persoonlijke aanpak per deelnemer prioriteit, zonder daarbij de aandacht voor de groep als geheel te verliezen.

Aan iedereen met wie ik de afgelopen twee jaar vanuit mijn praktijk aan huis heb mogen werken: Ontzettend veel dank voor jullie vertrouwen en enthousiasme. Mede dankzij jullie is New Health Yoga Therapy nu werkelijkheid geworden.


Waarom New Health Yoga Therapy

Wanneer het goed met je gaat, wanneer je je goed voelt, kun je de hele wereld aan. Je bent aardig voor de mensen om je heen, je kunt aandacht en geduld opbrengen voor je collega’s en voor je kinderen, je hebt de beste ideeën, je koestert de band met je vrienden en familie, en je hebt de energie om de dingen te doen die je leuk vindt. Kortom, je geniet van het leven. Je bent de beste versie van jezelf.

Wanneer je je niet goed voelt, wanneer je chronische stress ervaart, of leeft met constante, chronische pijn, is het niet verrassend dat je niet langer kunt genieten van het leven, en dat je niet langer de beste versie van jezelf bent. Het kan dan zelfs voelen alsof je onderweg (een deel van) jezelf, van wie je echt bent, verliest.

Met New Health Yoga Therapy help ik je om erachter te komen wat jij nodig hebt om je fysiek, mentaal en emotioneel op je best te voelen. Dat doe ik met behulp van technieken vanuit yoga, mindfulness, en coaching, in combinatie met uitgebreide biomedische kennis, en kennis van Ayurveda en voeding, in een persoonlijk, voor jou gemaakt, Yoga Therapy programma.

Met wat oefening ga je merken dat je steeds beter wordt in het zelf toepassen van verschillende technieken om je weer goed te voelen, wanneer je je even minder goed voelt, en om het goede gevoel langer te handhaven wanneer je je juist wel goed voelt. Klaar voor jouw nieuwe start?


Achtergrond

Het idee voor NEW HEALTH Yoga Therapy ontstond 15 jaar geleden toen ik mij, als 25 jarige rechter-in-opleiding, uit een burn-out sleepte met behulp van yoga en coachingsgesprekken. Zou het niet mooi zijn, dacht ik, als er een fijne plek bestond waar een combinatie werd aangeboden van yoga en coaching met als ultiem doel om mensen te helpen de balans te herstellen in hun leven?

In de jaren die volgden kreeg dit idee meer vorm, terwijl ik mijn juridische carrière achter mij liet om vervolgens yogadocent te worden en mijn eigen yogastudio te beginnen.

10 jaar lang was mijn yogastudio een mooie ontmoetingsplek voor mensen. Een plek waar toegankelijke groepslessen in hatha yoga als instrument werden ingezet om mensen te helpen zich zowel fysiek als mentaal beter en meer in balans te voelen.

Voor mij persoonlijk is de yogastudio in die 10 jaar een enorme bron van inspiratie geweest. Ik had de mogelijkheid om mijn ervaring en kennis van yoga en verschillende yogavormen uit te breiden en om mijn coaching- en leiderschap skills verder te ontwikkelen. Daarnaast “ontstond” in die tijd ook mijn gezin, wat zorgde voor een heel ander soort ontwikkeling :).

De keuze om mijn yogastudio te sluiten tijdens de pandemie was een van de moeilijkste beslissingen die ik ooit heb genomen, en tegelijkertijd bracht deze beslissing ook de mogelijkheid voor een nieuw begin.

In de afgelopen twee jaar heb ik mijzelf de tijd gegeven om het idee dat al die jaren geleden ontstond ruimte en aandacht te geven, en om nieuwsgierig te zijn over wat uiteindelijk uit dat idee zou ontstaan.

Welkom bij New Health Yoga Therapy!


Bettine Meijer C-IAYT, oprichter & eigenaar van NHYT43 views0 comments

Comments


bottom of page