top of page
NEW HEALTH yogatherapy Haarlem Bettine Meijer

Welkom bij New Health
yoga therapy

de yogatherapie studio gericht op het optimaliseren van jouw gezondheid en welzijn.

In deze tijd worstelen ontzettend veel mensen met constante vermoeidheid, slepende blessures, chronische aandoeningen, of sombere gevoelens. Je zou bijna denken dat het normaal is dat we ons zo voelen, maar eigenlijk zijn het allemaal signalen dat onze balans verstoord is.

 

Bewust en onbewust streven we van nature allemaal voortdurend naar de ultieme balans en het vermogen om deze balans te behouden. Met dat doel vindt in ons lichaam een dynamisch samenspel plaats tussen de verschillende lichaamssystemen. Je immuunsysteem, ademhalingsstelsel, spijsvertering, hormonen en zenuwstelsel communiceren voortdurend met elkaar en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Die verbinding is nodig in het streven naar de ultieme balans. Omgekeerd betekent het dat wanneer het ene systeem niet in balans is, een ander systeem ook makkelijk uit balans raakt. Vandaar ook dat klachten vaak doorwerken in meerdere systemen. Voor het herstel van de totale balans is het daarom het meest effectief wanneer je aandacht besteedt aan alle systemen tegelijkertijd in plaats van alleen aan het deel waar de “klacht” zich op dat moment het meest duidelijk manifesteert. Dat is precies wat Yogatherapie doet.

 

Yogatherapie laat je in een persoonlijk traject zien hoe je de balans kunt herstellen, binnen je eigen grenzen en zonder pijn. De tools en technieken die je leert gebruiken, kun je uiteindelijk makkelijk integreren in je dagelijkse leven, zodat je ze altijd opnieuw in kunt zetten wanneer je merkt dat de balans weer wat verstoord is geraakt. Ook wanneer je voor je klachten al onder behandeling bent van een arts of andere professional kan Yogatherapie extra en aanvullende ondersteuning bieden.

 

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Maak dan nu gratis 20 minuten kennis via Zoom

Gezondheidsvragen waar Yogatherapie onder andere bij kan helpen:

  • Spier- en gewrichtsklachten, zoals artrose, hypermobiliteit, en rugklachten.

  • Hart- en vaatziekten, zoals hoge bloeddruk, hartritmestoornissen, en herstel na hartoperaties.

  • Luchtwegaandoeningen, zoals astma, chronische longziekte (COPD), hyperventilatie, herstel na COVID-19, en Langdurige COVID-19.

  • Neurologische aandoeningen, zoals Migraine, Multiple Sclerose, de ziekte van Parkinson, en Fybromyalgie.

  • Spijsverteringsklachten, zoals het prikkelbare darm syndroom (PDS), constipatie, en opgeblazen gevoel.

  • Hormoon gerelateerde klachten, zoals Premenstrueel Syndroom (PMS), zwangerschaps- of postnatale klachten, overgangsklachten, en fertiliteitsproblemen.

  • Immuunsysteem gerelateerde klachten, zoals auto-immuunziekten, en Diabetes.

  • Herstel na kanker of ter ondersteuning in een behandeltraject voor kanker.

  • Mentale gezondheidsklachten, zoals burn-out, stress, angst- en paniekaanvallen, en trauma.

  • Het (verder) ontwikkelen van jouw bestaande yoga practice, of van een veilige “home” practice.

Kortom, of het nu gaat om vermindering van chronische pijn, herstel van burn-out, meer profijt van je bestaande yoga practice, of een van de andere gezondheidsvragen, maak kennis om de mogelijkheden voor jou te bespreken! 

NEW HEALTH yogatherapy Haarlem Bettine Meijer
bottom of page