top of page

Bettine Meijer

Yogatherapist C-IAYT

Naast Yogatherapeut, ben ik yogadocent in diverse yogastijlen, NLP Trainer, en holistisch masseur. Ik had 10 jaar lang mijn eigen yogastudio (eind 2020 sloot ik mijn studio tijdens de pandemie). Ooit werkte ik als advocaat en was ik een van de jongste rechters in opleiding van Nederland.

NEW HEALTH yogatherapy Haarlem Bettine Meijer
Mijn verhaal

My Story

New Health Yoga Therapy is de plek die ik 15 jaar geleden voor me zag, maar waarvan ik toen alleen nog maar durfde te dromen. 

 

Hoe dat zo kwam?

25 was ik toen ik, gedwongen door een flinke burn-out, voor het eerst in mijn leven de tijd nam om me af te vragen: Wat wil ik nou ècht? Tot die tijd had ik namelijk vooral braaf gedaan wat (ik dacht dat) de buitenwereld van mij verwachtte. Helaas voor mij was ik daar nogal goed in, waardoor ik op mijn 21e advocaat was bij een prestigieus internationaal kantoor en op mijn 24e rechter in opleiding was bij de grootste rechtbank van Nederland. Ik was succesvol in mijn werk, maar ik had me nog nooit afgevraagd of ik het ook echt leuk vond. Iedereen vond het zo geweldig wat ik deed, dat ik bijna ging geloven dat ik dat ook vond. Tot mijn lichaam uiteindelijk zei: ‘tot hier en niet verder’. Ik stond letterlijk kotsend op het Centraal Station, waar ik mijn moeder belde die (in al haar eeuwige wijsheid) zei: “Nou, dan is het nu wel tijd voor iets anders hè?” Verbaasd als ik was, wist ik wel meteen dat ze gelijk had.

Nu kom ik uit een familie van hele sterke vrouwen. Mijn moeder en oma zijn twee van de sterkste vrouwen die ik ken. Voor zover ik weet, zijn ze altijd, ongeacht welke uitdagingen er op hun pad kwamen (en dat waren er nogal wat), trouw gebleven aan zichzelf, aan wie zij zijn.

Mijn moeder, life-coach en master NLP Trainer, en mijn oma, een katholieke non (ja, je verzint het niet) hebben beiden op zijn zachtst gezegd een interessante geschiedenis. Geen van beiden heeft zich ooit iets aangetrokken van wat anderen van hen dachten, en beiden hebben altijd hun eigen plan getrokken. Ze blinken uit in precies dat doen waarvan zij geloven dat het het beste is, voor henzelf en voor de mensen en de wereld om hen heen. Of ze het beseffen of niet (ik denk van wel), van beiden heb ik geleerd dat echte kracht van binnenuit komt, en dat het niet nodig is (zinloos zelfs) om er buiten jezelf naar te zoeken. Ergens wist ik dit dus, zelfs toen ik kotsend op dat perron stond. In de weken en maanden die volgden besefte ik ook dat het de hoogste tijd was om te luisteren naar die kracht, naar die stem van binnen die me al die tijd al probeerde te vertellen wie ik was en welke kant ik op moest.

Ik begon met yoga en therapie, leerde steeds beter naar mezelf te luisteren, kreeg weer vertrouwen in mezelf, en zag steeds meer voor mij wat ik écht wilde doen met mijn leven, wat bij mij paste.

Wat ik voor mij zag was een plek waar mensen zich welkom en veilig zouden voelen. Een plek waar mensen weer meer balans in zouden komen, wanneer ze de balans in een of meerdere aspecten van hun leven even kwijt geraakt waren.

Ik opende mijn yoga studio in 2010 omdat ik zelf zoveel baat had (gehad) bij yoga (in combinatie met NLP therapie) tijdens mijn burn-out en in mijn zoektocht naar wat ik wilde in mijn leven. In veel opzichten kwam de yogastudio dicht bij wat ik voor me had gezien en was het jarenlang een mooie, veilige plek voor veel mensen.

In mijn achterhoofd en terwijl ik in de jaren die volgden bleef leren over verschillende vormen van yoga, en over NLP, wist ik dat ik meer wilde leren, meer wilde weten vanuit een biomedisch perspectief, zodat ik mensen nog beter kon ondersteunen in hun zoektocht naar (meer) balans. Mijn studie tot Yogatherapeut was precies dat wat ik nodig had om al mijn kennis tot dat moment te verbinden en uit te breiden.

Eind 2020 sloot ik mijn yoga studio tijdens de pandemie. Voor mij was dit niet het einde, maar uiteindelijk een prachtig nieuw begin. Het sluiten van mijn yogastudio gaf mij de vrijheid om met een open blik letterlijk de balans op te maken en me (opnieuw) af te vragen: “Wat wil ik nou écht?" Het antwoord was niet anders dan 15 jaar geleden, maar het beeld wat ik voor me zag was wel veel scherper. Mijn lens is door de jaren heen dan ook flink opgepoetst en bijgeslepen ;-). New Health Yoga Therapy is de plek die ik 15 jaar geleden voor me zag, maar waarvan ik toen alleen nog maar durfde te dromen.  Ik kijk ernaar uit om je daar te zien!

NEW HEALTH yogatherapy Haarlem Bettine Meijer
bottom of page